Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Πρόκριση στην παράταση για την Καβάλα, 2-1 τον Πανιώνιο

Στο... τρίτο μέρος της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, η ομάδα του Ντε Μος επικράτησε 2-1 στην παράταση, ενώ η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Καβάλα. Οι φιλοξενούμενοι, που βρέθηκαν στο 47ο λεπτό πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Ριέρα, ισοφάρισαν στο 84` με τον Ντομπρασίνοβιτς, ενώ στο 97` διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ονουάτσι. Στα ημιτελικά η Καβάλα θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Προς την πλευρά της Καβάλας είχε... γείρει το γήπεδο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 16` ο Μανιάτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 23`, το σουτ του Σκούφαλη υποχρέωσε τον Ιτάνζ σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Στο 32`, το απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν απομάκρυνε δύσκολα ο γκολκίπερ της Καβάλας, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στη φάση του 47` όταν ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ. Ο Κούκετς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πέρασε στον Ριέρα και εκείνος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ (1-0).

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Καβάλα είχε... παραδοθεί, ο Ντομπρασίνοβιτς έφερε τα πάνω κάτω στο 84ο λεπτό. Με ξερό ευθύβολο σουτ από τα 30 μέτρα ο Μαυροβούνιος έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ανδριόλα (1-1).

Ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όμως στις καθυστερήσεις του κανονικού αγώνα, ο Μανιάτης με σουτ από τα 35 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου εκεί η Καβάλα σημείωσε την ανατροπή.

Στο 95` ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάτκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά αργότερα, η Καβάλα πήρε προβάδισμα με γκολ του Ονουάτσι, ο οποίος είχε σκοράρει και στο ματς πρωταθλήματος, όπου η Καβάλα είχε πανηγυρίσει και τότε τη νίκη.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Πανιώνιος πάλεψε για να στείλει το ματς στην παράταση, χωρίς όμως αποτέλεσμα με την Καβάλα να προκρίνεται στην τετράδα.

Διαιτητής: Παμπορίδης

Κίτρινες κάρτες: Σιόντης, Μανιάτης, Ντουγκλάο, Ορούμα, Μπάλαμπαν, Ντομπρασίνοβιτς, Ντιέ.

Κόκκινες κάρτες: Λάτκα (95` δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παράσχος): Ανδριόλας, Τζαβέλλας, Λάτκα, Όμο, Γιόνσον (106` Μπουβάλ), Κοντοές, Κουμόρτζι, Μανιάτης, Σκούφαλης (46` Κούκετς), Ριέρα (72` Γουνδουλάκης), Μπάλαμπαν.

ΚΑΒΑΛΑ (Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς (24` Σιόντης), Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ονουάτσι, Ντικρόκ (48` Σόσιν), Ντιέ, Ντομπρασίνοβιτς, Σμολάρεκ (67` Ορούμα), Ρινκόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου