Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

«Δεχτήκαμε άθλια και βρόμικη επίθεση»

Έπειτα από 10 χρόνια συνεργασίας, η δημόσια τηλεόραση αποτελεί παρελθόν για το δημοσιογραφικό δίδυμο των Λυριτζή-Οικονόμου. Στη συνέντευξή τους στη «Real Life» κάνουν λόγο για «βρώμικο πόλεμο» που τους οδήγησε στην αποχώρησή τους, απαντούν στις φήμες για τις υπέρογκες αμοιβές τους ενώ αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την τηλεοπτική τους μεταγραφή στην τηλεοπτική στέγη του ΣΚΑΪ.

«Άρχισε μία άθλια, βρόμικη και ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχτήκαμε τους τελευταίους μήνες από διάφορα κέντρα» δήλωσε ο Δημήτρης Οικονόμου για τα σχόλια που έκαναν λόγο για υπέρογκα ποσά, ενώ, όπως αποκάλυψε, τα οικονομικά τους ήταν απλά η αφορμή και όχι η αιτία αυτής της επίθεσης. «Στόχος ήταν η αξιοπιστία, το κύρος και η επαγγελματική μας αξιοπρέπεια» προσθέτει ο γνωστός δημοσιογράφος, με τον Βασίλη Λυριτζή να κάνει λόγο για γενικευμένο σχέδιο απαξίωσης της δημόσιας τηλεόρασης και μετατροπής της σε κρατική. «Με την απόφασή μας να φύγουμε από την ΕΡΤ, ω του θαύματος, οι επιθέσεις σταμάτησαν αμέσως! Μάλλον ο στόχος επετεύχθη» δήλωσε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Τι απαντούν σε εκείνους που χαρακτήρισαν τις αμοιβές τους από τη δημόσια τηλεόραση προκλητικές; Ο Βασίλης Λυριτζής εμφανίστηκε κατηγορηματικός. «Όχι, δεν πιστεύω ότι οι αμοιβές μας είναι προκλητικές. Προκλητικές είναι οι αμοιβές των 700 ευρώ, η ανασφάλιστη εργασία και η αβεβαιότητα για το αύριο. Δεν είναι πρόκληση να διεκδικείς αμοιβή με βάση την αποδοτικότητα και να νιώθεις την ικανοποίηση ότι δεν κόστισες δραχμή, ευρώ, στους συμπολίτες γιατί τα έσοδα που έφερνες στην εταιρία ήταν πολλαπλάσια του κόστους».

Στη συνέντευξή τους στη «Real Life», το δημοσιογραφικό δίδυμο μιλά και για την τηλεοπτική τους μεταγραφή, με τους δύο τους να κάνουν πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου από τον τηλεοπτικό «αέρα» του ΣΚΑΪ. «Ήρθαμε στο ΣΚΑΪ για να δουλέψουμε σκληρά και να χτίσουμε κάτι από την αρχή. (…) Τα εχέγγυα για μας είναι πάντα ο σεβασμός στην ενημέρωση, στην ελευθερία της άποψης και στην αξιοπρέπεια της έγκυρης δημοσιογραφικής δουλειάς» δήλωσε ο Δημήτρης Οικονόμου για τη νέα τους συνεργασία, η οποία και επισφραγίστηκε με τριετές συμβόλαιο.

Όσο για το τι εύχεται ο γνωστός δημοσιογράφος στην ΕΡΤ για τη συνέχεια: «Όπως εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός, η ΕΡΤ δεν πρέπει να είναι στον ανταγωνισμό αλλά να αναδεικνύει τις ομορφιές της Ελλάδας, τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Κατόπιν τούτου, βάλε ΣΚΑΪ».

yupi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου