Χρειαζόμαστε (για 4 μερίδες):
* 200 γραμ. φακές χονδρές
* 2 πράσα ψιλοκομμένα
* 2 πιπεριές χρωματιστές, επίσης ψιλοκομμένες
* 2 σκελίδες σκόρδο, επίσης ψιλοκομμένες
* 1 κρεμμύδι ξερό, επίσης ψιλοκομμένο
* 3 φύλλα δάφνης
* αλάτι με μέτρο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
* 1 κουταλάκι κάρυ
* 300 ml ζωμό λαχανικών
* 350 γραμ. Γαρίδες βρασμένες
Εκτέλεση
* Βράζω τις φακές για 15΄σε αλατόνερο, τις στραγγίζω και πετάω το νερό τους
* Σοτάρουμε στο λάδι τα πράσα, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με τη δάφνη, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ
* Αφού σοταριστούν καλά, προσθέτω και τις βρασμένες φακές και το ζωμό λαχανικών και τα αφήνω κα βράσουν όλα μαζί για 15΄ακόμ
* Πρίν σβήσω την φωτιά, προσθέτω τις γαρίδες και αφήνω να βράσουν μαζί 1-2 λεπτά να δώσουν το άρωμά τους….
* Παράλληλα έχω βράσει, σουρώσει και ετοιμάσει τις ζεστές παπαρδέλες (χοντρά μακαρόνια), και τα έχω τοποθετήσει στα πιάτα, τα γαρνίρω με τις φακές και όλο το περιεχόμενο που σοτάρισα….
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5131&Itemid=49#ixzz14VTOTtlz
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου