Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει λεκάνη λαθρομεταναστών»

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει η λεκάνη λαθρομεταναστών της Ευρώπης, η παρουσία της Frontex στέλνει μήνυμα στην απέναντι πλευρά ότι τα σύνορα αυτά είναι ευρωπαϊκά. Το μήνυμα της ανάπτυξης της Frontex κοινοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο. Xώρες διέλευσης και προέλευσης ευελπιστούμε να ακούσουν το μήνυμα και να σταματήσουν την διοχέτευση μεταναστών στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κοκαλάκης.

Δήλωσε ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται και άλλες ομάδες όπως η «ομάδα Ποσειδώνα» για περιπολίες κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι η επιχειρησιακή δύναμη της Frontex στον Έβρο αποτελείται από 175 άτομα και 200 συνολικά, ενώ με τις μικτές ομάδες υπάρχει μείωση των παράνομων μεταναστών από 30% έως 35%.

skai

«Καθημερινά εντοπίζουμε 300 με 350 παράνομοι μετανάστες» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε οι μετανάστες συλλαμβάνονται, και εφαρμόζεται σύστημα διαχείρισης, δηλαδή ποιοι μετανάστες έχουν ανάγκη προστασίας και ασύλου και ποιοι δεν δικαιούνται κάποιας προστασίας και πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα τους ή τουλάχιστον στην χώρα διέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου