Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Η ακριβότερη μπύρα του κόσμου... από νερό της Ανταρκτικής

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 570 ευρώ θα πρέπει να καταβάλουν όσοι θέλουν να απολαύσουν μπύρα φτιαγμένη με... νερό από τους παγετώνες της Ανταρκτικής. Η Nail Ale, η θεωρούμενη ως ακριβότερη μπύρα του κόσμου, κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση των 30 μπουκαλιών.

Τα έσοδα από την πώλησή τους θα δοθούν στην αμφιλεγόμενη μαχητική περιβαλλοντική οργάνωση «Ποιμένας της Θάλασσας» (Sea Shepherd), που αγωνίζεται για να σταματήσει τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά. Μέλη της οργάνωσης σύντομα θα αναχωρίσουν για την έβδομη αποστολή τους στην Ανταρκτική.

«Είναι υπέροχο να πουλάς το ακριβότερο μπουκάλι μπύρας στον κόσμο, αλλά είναι και για καλό σκοπό», δήλωσε ο Αυστραλός ζυθοποιός Τζον Στόλγουντ που ανέλαβε την παρασκευή της τουλάχιστον ιδιαίτερης μπύρας. «Νομίζω ότι στο μέλλον οι μπύρες που θα κοστίζουν πάνω από 800 δολάρια δεν θα είναι απλώς μοναδικές, αλλά τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατίθενται για καλούς σκοπούς».

Οι εμφυαλωμένες μπύρες που στοιχίζουν περισσότερα από 20-25 ευρώ κυκλοφορούν συνήθως σε περιορισμένη έκδοση ή είναι παλαιές και με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Η Nail Ale σπάει το ρεκόρ που κατείχε η βρετανική The End of History, μια μπύρα με 55% αλκοόλ, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες σε μόλις 11 μπουκάλια τυλιγμένα σε... κουφάρια μικρών ζώων, που πωλήθηκαν προς περίπου 545 ευρώ. «Ευτυχώς πλέον η ακριβότερη μπύρα του κόσμου πωλείται με στόχο τη διάσωση των φαλαινών και δεν είναι... μια μπύρα με πολύ αλκοόλ και νεκρά ζώα», είπε ο Τζον Στόλγουντ.

nafteboriki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου