Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΣΤΕ ΥΠΝΑΡΑΔΕΣ ? ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΛΛΟΝ

Γενετιστές φαίνεται ότι βρήκαν ένα γονίδιο, το οποίο καθορίζει τις ώρες που χρειάζεται ο καθένας από εμάς να κοιμηθεί για να είναι ξεκούραστος!

Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου καθημερινά, ενώ άλλοι μόλις 5 ή 6. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ο ύπνος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. το βάρος του σώματος: όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης σωματικής μάζας ενός ανθρώπου, τόσο λιγότερο γενικά κοιμάται.

Αναζητώντας γενετικές αιτίες για τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στη διάρκεια του ύπνου, μια ομάδα ευρωπαίων ερευνητών, υπό την Κάρλα Άλενμπραντ του Κέντρου Χρονοβιολογίας του πανεπιστημίου του Μονάχου, σύμφωνα με το "Science", παρουσίασαν τη νέα ανακάλυψή τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Ανθρώπινης Γενετικής, στην Ουάσιγκτον.

Οι επιστήμονες μελέτησαν δείγματα DNA 4.260 ατόμων από επτά χώρες, από την Ιταλία έως την Εσθονία, και τα συσχέτισαν με τις συνήθειες ύπνου που ανέφεραν οι εθελοντές. Οι ερευνητές, στη συνέχεια, αναζήτησαν γενετικούς παράγοντες που είναι κοινοί σε εκείνους τους ανθρώπους που κοιμούνται περισσότερο ή λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου