Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου σκοπεύουν να παρασκευάσουν, την ερχόμενη Κυριακή, οι Σερραίοι, ώστε να γράψουν για ακόμη μια φορά- τρίτη κατά σειρά- το όνομα της πόλης τους, με "χρυσά γράμματα", στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι, με διάμετρο 2,50μ. και ύψος 1μ., και το βάρος του τελικού προϊόντος θα ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρριφθεί το ισχύον ρεκόρ των δύο τόνων.
Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο εντάσσεται στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών.
Για την παρασκευή του ρυζόγαλου θα συνεργαστούν οι ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλάουρ και μπόλικη κανέλα.
Μέχρι στιγμής, οι Σερραίοι κατάφεραν να παρασκευάσουν την μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα, με ακριβείς αναλογίες 19,97 εκατ. μήκος , 60 εκατ. πλάτος και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν, μέσα σε τέσσερις ώρες, να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
Ρυζόγαλο για Γκίνες στις Σέρρες
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Αναρτήθηκε από
AntiX
στις
Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010
Ετικέτες
ΕΛΛΑΔΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου