Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σκάνδαλο στο γερμανικό «Πλάκα Κάνεις?!»


Μπορεί η εκπομπή να μεταδίδεται από το ψηφιακό και μικρό κανάλι του δεύτερου κρατικού προγράμματος ZDF_neo, ωστόσο η τηλεοπτική αγορά είναι σε πλήρη αναστάτωση. Ο λόγος για το γερμανικό «Πλάκα Κάνεις?!».

Το κανάλι όχι μόνο διέκοψε άμεσα όλες τις μεταδόσεις από το πρόγραμμα, αλλά εξαφάνισε την εκπομπή από κάθε μέσω μετάδοσης (διαδίκτυο, Webtv, τηλεόραση). Ο λόγος? Σύμφωνα με καταγγελίες, η εταιρία παραγωγής ενημέρωνε τους συμμετέχοντες για τις κάμερες, αλλά και το περιεχόμενο του προγράμματος. Σύμφωνα με το κόνσεπτ η εκπομπή πρέπει να βγαίνει αυθόρμητα.

Η κατηγορία είναι βαριά, ενώ το κανάλι σύμφωνα με σύντομη ενημέρωση των τηλεοπτικών συντακτών θα προβεί ακόμη και νομικά εναντίον της εταιρίας παραγωγής. Στην Γερμανία έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τα στοιχεία της επιτροπής «Παρατηρητηρίου για τα ΜΜΕ». Η επιτροπή είχε δεχθεί τις καταγγελίες της κρατικής τηλεόρασης που έβλεπε πως η τηλεόραση λόγω των πολλών στημένων reality εξελίσσεται σε ...

μέσω παραπληροφόρησης και «ψεύτικης ψυχαγωγίας».

Το κανάλι επικαλέστηκε για την διακοπή τις νομικές κυρώσεις από την εταιρία διανομής και από το γερμανικό ΕΣΡ. Αναλυτές εκτιμούν πως οι υπεύθυνοι τράβηξαν τα καλώδια από την πρίζα της εκπομπής, επειδή η εικόνα των κρατικών καναλιών δέχεται σοβαρό πλήγμα, μία και είχαν καταγγείλει τους ιδιωτικούς σταθμούς για τα στημένα… προγράμματα.

Στην Γερμανία η εκπομπή τιτλοφορούνταν ως «Τρώγε ή παίξε», είχε τριάντα λεπτών διάρκεια και σημείωνε υψηλές τηλεθέασης σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σημείωνε μάλιστα τριπλάσιο ποσοστό τηλεθέασης σε σχέση με τα ποσοστά του ιδιαίτερα μικρού ψηφιακού καναλιού. Για τον πρώτο κύκλο είχαν γυριστεί 30 επεισόδια. Συνολικά μεταδόθηκαν 6, ενώ τα υπόλοιπα αναμένονται να μπουν στο συρτάρι του αρχείου. «Δεύτερος κύκλος δεν θα υπάρξει», σύμφωνα με εσωτερικές πηγές.

tvnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου