Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν θα κοπεί ο 14ος μισθός

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην περικοπή του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, ξεκαθαρίζοντας ότι το Συμβούλιο Ecofin δεν έλαβε καμία απόφαση για μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διαφυλάξει τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παράλληλα δεν θέλησε να μπει σε συζήτηση περί λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την περικοπή των δημοσίων δαπανών, τονίζοντας ότι είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσει για νέα μέτρα. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους περισσότερους από τους κινδύνους τους οποίους επισημαίνει το Ecofin και πρόσθεσε: «Το βασικό είναι να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του προγράμματος».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το γεγονός ότι η ύφεση το 2009 αποδείχτηκε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που προβλέπεται για το 2010. Συμπλήρωσε, όμως, ότι τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζουν αυτό το ενδεχόμενο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να μειώσει τους κινδύνους που περιβάλλουν το πρόγραμμα σταθερότητας και να το υλοποιήσει στο ακέραιο.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σουηδού υπουργού Οικονομικών Aντερς Μποργκ ο οποίος είπε ότι τα ελληνικά μέτρα είναι ανεπαρκή, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ελλιπούς πληροφόρησης και δήλωσε ότι για να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα η Ελλάδα θα ασκήσει τις επόμενες ημέρες «επιθετική επικοινωνιακή πολιτική», με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου