Η Εικονική Πραγματικότητα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα της έρευνας που διεξάγεται στα Ελληνικά Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια, βέβαια με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που επικρατούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπου τα μέσα έρευνας είναι διαθέσιμα ενώ στην Ελλάδα όχι λόγω του κόστους τους.
Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα χρήσης Εικονικής Πραγματικότητας είναι το εξομοιωτικό σύστημα στόχευσης που έχει ο Ελληνικός Στρατός, το οποίο σίγουρα θα θυμούνται όσοι ήταν τυχεροί να δοκιμάσουν. Το όπλο, που είναι όμοιο με αυτό που έχει κάθε φαντάρος, είναι σαν αληθινό λόγω της συμπεριφοράς του κατά την εκπυρσοκρότηση και οι στόχοι είναι επίσης αρκετά ρεαλιστικοί. Το όπλο αποτελέι την Συσκευή Εισόδου για ένα Σύστημα Επεξεργασίας και μεταφέρει πληροφορίες για το αν πατήθηκε η σκανδάλη και από τον προσανατολισμό του φαίνεται αν στοχεύτηκε σωστά ο εχθρός.
Επίσης, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει στη διάθεση του δύο Συστήματα Εικονικής Πραγματικότητας. Το πρώτο, που λέγεται «Κιβωτός», είναι ένα δωμάτιο στο οποίο οι τοίχοι είναι οθόνες και το δεύτερο, που λέγεται «Μαγική Οθόνη», υπάρχει ένα τραπέζι που το πάνω μέρος του είναι οθόνη. Και στα δύο μπορεί ο χρήστης, με ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά, να περιηγηθεί σε αρχαία μέρη της Ελλάδας.
Τέλος, εντυπωσιακό είναι το νέο πλανητάριο που βασίζεται στην Εικονική Πραγματικότητα και υπάρχει στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Ο χώρος αποτελείται από υπερσύγχρονα συστήματα αστρικών προβολών και δίνεται η αίσθηση στον χρήστη, ότι ταξιδεύει όχι μόνο στον γαλαξία μας αλλά και σε όλο το Σύμπαν, που αποτελέιται απο 100 γαλαξίες. Τρία νέα Συστήματα Εικονικής Πραγματικότητας που έχουν πρόσφατα προστεθέι έχουν τη δυνατότητα να δείχνουν φαινόμενα που δεν μπορούν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι, αφού ο χρόνος κινείται άλλοτε αργά, άλλοτε γρήγορα.
Κτήριο Βάιλερ: ο αφανής συγκάτοικος του Μουσείου Ακροπόλεως
Πριν από 6 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου