Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε «φακελάκι» από φοιτήτριες.
Ο καθηγητής, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, το Σεπτέμβριο του 2003 ζήτησε από δύο φοιτήτριες «φακελάκι» προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα των Μαθηματικών. Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για άμεση συνέργεια σε δωροδοκία και ένας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα παραλαμβάνοντας τα χρήματα από τις δύο φοιτήτριες. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο φοιτήτριες μετά την καταγγελία τους είχαν βρεθεί και αυτές κατηγορούμενες, αλλά απαλλάχτηκαν από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
250 ευρώ το μάθημα
Στο δικαστήριο οι φοιτήτριες επανέλαβαν τις καταγγελίες τους λέγοντας ότι έδωσαν 250 ευρώ η καθεμία προκειμένου να περάσουν το συγκεκριμένο μάθημα. Οπως είπαν, τηλεφώνησαν στον ηλεκτρολόγο μηχανολόγο έπειτα από υπόδειξη του καθηγητή, στον οποίον, όπως ανέφεραν, έδωσαν τα χρήματα που τους ζήτησε. Μάλιστα, οι καταγγέλλουσες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση με τον ηλεκτρολόγο μηχανολόγο: «Δε συναντηθήκαμε στο φουαγέ του πανεπιστημίου και αρχικά σας είπα για 200 ευρώ, αλλά εσείς μου ζητήσατε 250 ευρώ;», είπε χαρακτηριστικά μία από τις φοιτήτριες, απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο, όταν της ζητήθηκε να επαναλάβει την κατάθεσή της ενώπιον του ηλεκτρολόγου μηχανολόγου.
Από την πλευρά του, ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουδέποτε έλαβε χρήματα από τις συγκεκριμένες φοιτήτριες».Μάλιστα έμμεσα απέδωσε τις καταγγελίες τους σε εσωτερικές έριδες του πανεπιστημίου, καθώς, όπως είπε, ο συγκατηγορούμενος του «εκείνη την περίοδο έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία στο τμήμα του».
Κτήριο Βάιλερ: ο αφανής συγκάτοικος του Μουσείου Ακροπόλεως
Πριν από 6 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου